Milí přátelé, konec roku se blíží a s ním i čas bilancování. Arthouse Hejtmánek má za sebou úspěšný rok a věříme, že i Vy, naši přátelé, partneři a příznivci jste se měli také dobře. Samozřejmě, bez občasného mráčku na obloze by život nebyl tím, čím je, ale od toho máme čas a možnost zlepšovat to stávající, či napravovat chyby minula. Dlouho jsme přemýšleli, čím Vás potěšíme v čase vánočním a jak vykročíme do nového roku. Odpověď na tuto otázku přišla doslova shůry. Ve spolupráci s umělcem a úžasným člověkem Patrikem Háblem jsme pro Vás připravili malý dáreček s velkým přesahem. Nazvali jsme ho OBRAZ V OBRAZE.

Obraz v Obraze – Čínská krajina

Příběh obrazu Patrika Hábla začíná v roce 2013 v kostele Nejsvětějšího Salvatora v Praze, instalací vnitřních krajin na oltáři. Krátce bylo dílo součástí výstavy v DOXu, aby poté procestovalo Japonsko a přinášelo radost obdivovatelům v tradičním japonském domu v Kyotu a Takaoce. Nyní, po návratu původního svitku do Čech, započal obraz novou etapu svého bytí v podobě 88 fragmentů původního svitku, které jsme se společně rozhodli rozdat mezi naše přátele a blízké. Každý z nich je jedinečný sám o sobě a přesto každý odkazuje na vyšší celek. Cítíme, že tak jako rodina není úplná, bez všech jejích členů, Arthouse Hejtmánek by nebyl úplný bez Vás.

Nalijme si čistého vína se Srdcerváči

Avšak nejen uměním jest živ člověk. Někteří z Vás se tak mohou těšit také ze speciálních skleniček na víno Heart, které byly navrženy exkluzivně pro Srdcerváče. Silueta sklenic přesně kopíruje tvar srdce, které je symbolem celého projektu. Kromě praktické a estetické hodnoty se tak stáváte i součástí dobré myšlenky tohoto konceptu. Výtěžek z kolekce Original by Srdcerváči pomáhá rozvíjet činnost NFOZP a přispívá tak ke vzniku dalších pracovních míst pro lidi se zdravotním postižením. Více o  Srdcerváčích a jejich aktivitách, které Arthouse Hejtmánek podporuje najdete ZDE.

Přejeme Vám klidně prožitý předvánoční čas bez stresu a starostí!