Milí přátelé a milovníci umění,

doba se možná může jevit jako nejistá, avšak pro Arthouse Hejtmánek se toho příliš nemění. Přestože samozřejmě musíme dodržovat mnohá rozumná i méně rozumná protiepidemiologická opatření, bašta umění v Pražské Bubenči, rozhodně nepadla. Přes vítané sněhové nadělení, které se pomalu mění na ledové a vodní jsme tu stále pro Vás a s radostí pracujeme, abychom Vám mohli nabídnout to nejlepší z výtvarného umění, starožitností a designu. Potřebu „krásna“, harmonie a kultury vnímáme v této době asi ještě intenzivněji než dříve. Vaše milé ohlasy a podpora ukazují, že jdeme správným směrem a to nám dává elán a sílu posouvat se stále vpřed, ať už se podmínky zdají jakkoli komplikované.

V roce 2021 se tedy můžete těšit minimálně na následující akce:

datum konání akce
30. březen Online aukce 1/2021
17. červen Zahradní aukce
červenec – srpen MINKA PODHAJSKÁ – Autorská výstava
říjen Online aukce 2/2021
prosinec Večerní aukce

*Pokusili jsme se stanovit pevné termíny alespoň pro nejbližší události, přesto si dovolíme požádat o pochopení pokud bude třeba reagovat kvůli proticovidovým opatřením.

­

ONLINE AUKCE 1/2021

Podstatnou část naší energie nyní vkládáme do přípravy online aukcí. Ta nejbližší proběhne již 30. 3. 2021 a více detailů najdete postupně na našich stránkách. Virtuální předaukční výstavu s limitováním plánujeme spustit 16. března. Stále ale věříme, že umění se musí vnímat všemi smysly, což sebelepší virtuální realita a online technologie zatím poskytnout nemůže. Rozhodli jsme se proto v tomto roce i pro klasickou výstavu a aukce, byť je možné, že proběhnou ve více či méně  nestandardních podmínkách.

Minka Podhajská v Arthouse Hejtmánek

Chceme aby bylo možné umění zažít, hmatat, čichat a vnímat především naživo. Proto jsme také po loňské letní pauze opět zařadili do našich aktivit i jednu primárně nekomerční výstavu jejíž hlavním cílem je představit českou výtvarnici, malířku, grafičku, ilustrátorku a designérku Minku Podhajskou. Těšit se můžete na průřez její tvorbou zahrnující nábytek, hračky, užitou keramiku, sochy, kresby, obrazy a grafiku včetně prácí pro Artěl, Wiener Werkstätte a další.

Chcete-li trochu „předbíhat“, můžete navštívit výstavu DŘEVOŘEZ v Národní galerii (plánováno od 18.3 do 18. 6. 2021), kam Arthouse Hejtmánek zapůjčil grafiku Minky podhajské s názvem Motýl.

Pro další informace sledujte náš web, nebo se přihlašte k odběru newsletteru. Trochu opožděně Vám přejeme (opět ve stylu Minky Podhajské) vše nej do roku 2021 a děkujeme za Vaši dosavadní přízeň. Těšíme se brzy na shledanou!

Minka Podhajska-zatisi-Arthouse-Hejtmanek

­