Vážení milovníci umění,

protože jsme zaznamenali několik dotazů, jak vlastně aktuální aukce funguje, dovolili jsme si pro Vás připravit malý manuál online dražitele. Přihazovat přes internet či telefon jste mohli v našich aukcích běžně, nyní, pro naši první čistě online aukci je ale nutné, abyste se registrovali na aukčním portálu Invaluable.com. Pro většinu z Vás to není nic nového, ale pokud účet na Invaluable ještě nemáte a nejste si jisti procesem registrace, provedeme Vás jím krok za krokem

Výběr položky

 Začneme na webu Arthousehejtmanek.cz. V aukci najděte položku, kterou chcete dražit a klikněte na ni.

online_aukce_2

­

Po rozkliknutí položky se zobrazí detail se všemi specifikacemi. Klikněte na tlačítko PŘEJÍT K AUKCI.

online_aukce_3

­

Prohlížeč Vás nyní přesměruje na příslušnou stránku draženého předmětu na portálu Invaluable.com.

Registrace

Registraci na Invaluable.com provedete kliknutím na tlačítko v červeném rámečku „Sign up“ – tedy „registrovat se“.

online_aukce_4

­

Stránka od Vás nyní bude potřebovat jméno, příjmení, email a heslo, které si sami zvolíte. Údaje zadáváme v pravé polovině této stránky, která je vyhrazena pro nové uživatele. Ideální heslo je kvůli bezpečnosti kombinace čísel a písmen s použitím také velkých písmen.

online_aukce_5

­

V dolní části prosím zaškrtněte „I have read and accept Invaluable’s updated terms of service and privacy policy.“ – tedy „Četl jsem, a přijímám aktuální podmínky služeb Invaluable a přístup k ochraně soukromí.“ Doporučujeme si tyto podmínky před souhlasem přečíst (kliknutím na modré nápisy „terms of service“ a „privacy policy“.

Pokud je vše v pořádku, klikneme na zelené tlačítko „SAVE & CONTINUE“ tedy uložit a pokračovat. Tímto máte založen účet na Invaluable.

online_aukce_6

­

Přihazování

Nyní můžete přihodit na předmět a zároveň tím vyplnit osobní údaje do aukce pro pozdější platbu a odeslání. Akci provedete zapsáním Vašeho maximálního příhozu do okénka pod vyvolávací cenou a stisknutím zeleného tlačítka „LEAVE BID“ – tedy „Přihodit“. Pamatujte, že částka zatím není konečná – nezahrnuje aukční provizi, která se připočte v dalším kroku, kde ji můžete zkontrolovat.

online_aukce_7

­

Zobrazí se stránka s Vaším příhozem a celkovou částkou včetně aukční provize Arthouse Hejtmánek a Invaluable.com, která dohromady činí 29 %. Částka nezahrnuje dopravu, která bude vypočtena po aukci na základě reálných nákladů na dopravu Vámi vyhraných položek. Osobní odběr v naší galerii v Praze 6 – Bubenči je zdarma.

Vyplňte příslušnou registraci, která vyžaduje: Jméno, příjmení, zemi, ulici a číslo popisné, město a PSČ. Do kolonky „Province“ uveďte v případě ČR a SR město. Dále prosíme o Váš telefon, číslo karty, platnost, bezpečnostní kód uvedený vzadu na kartě a jméno držitele. V případě roku platnosti uveďte prosím celý letopočet tedy např. 2022.

online_aukce_8online_aukce_9

­

V případě, že je adresa fakturační stejná jako adresa pro doručení, ponechte zaškrtnuté okénko „Billing address is same as shipping address“. Pokud není, klikněte do okénka, aby zmizel a vyplňte i doručovací adresu.

Máte-li hotovo, stiskněte zelené tlačítko „PLACE BID“ tedy „Přihodit“. Tímto jste umístili na položku příhoz. Nyní je na Arthouse Hejtmánek, aby vaši registraci potvrdil. U Vámi draženého předmětu se po přihození zobrazí v hnědé barvě nápisy „pending“ a „pending approval“. Znamená to, že příhoz zatím čeká na schválení registrace. Jakmile bude Vaše registrace schválena, hláška zezelená a objeví se „Approved to bid“ čili „přihazování schváleno“ a příhoz se zaeviduje k danému lotu. Dále již budete moci v dané aukci přihazovat bez dalšího schvalování.

online_aukce_10
online_aukce_11

­

Na Vašem profilu, který se dá zobrazit v menu, jakmile najedete myší na svoje jméno, můžete ve svém profilu sledovat příhozy čili „Bids“ a aukce čili „Auctions“. Jakmile položku vyhrajete, kontaktujeme Vás a domluvíme se na platbě a doručení.

online_aukce_12

­

A to je v podstatě vše …

V případě jakýchkoliv dotazů nás kontaktujte na emailové adrese:

monika@arthousehejtmanek.cz

Přejeme Vám šťastné příhozy!

­