Poslední možnost navštívit předaukční výstavu v sídle Arthouse Hejtmánek máte již jen do středy 29. listopadu! Večerní aukce samotná proběhne ve čtvrtek 30. listopadu 2017 od 18 hodin. Jako vždy jsme přinesli milovníkům umění a sběratelům trochu jiný zážitek, než bývá v prostředí aukčních síní zvykem. Místo zažitého, způsobu prezentace nabízíme možnost pokochat se draženými artefakty méně formálním způsobem, než bývá obvyklé.

Považujeme umění a uměleckou tvorbu za nedílnou součást našeho života a okolí. Nejsou to pro nás jen prázdná slova, je to způsob života a způsob chování, který máme zažitý. Díky tomu, že nás umění provází doslova celým životem, naučili jsme se ho vnímat velmi osobně. Pro někoho to může být zvláštní, ale milovníci umění jistě pochopí. Umělecké předměty či starožitnosti nejsou pro Arthouse Hejtmánek jen neživou hmotou. Nesou s sebou informaci, mají paměť, mohou k nám promlouvat a tím i ovlivňovat naši současnost. Není důvod nepřistupovat k prezentaci a dílům samotným jako k části živoucího organismu.

­

Živé umění

Uvědomme si, jak často slýcháme, obzvláště ve spojení s uměním a uměleckou tvorbou, že ten nebo onen objekt, obraz, či socha má ducha? Jak často obdivujeme „živost barev,“ či „hravost“ … Jak často na nás přímo „dýchnou“ emoce ukryté v uměleckém díle. Vždyť takto většinou mluvíme o živých bytostech!

Ať je to jakkoli, v Arthouse Hejtmánek zkrátka přistupujeme k uměleckým předmětům s láskou a snahou o maximální porozumění podstaty a vazeb mezi jednotlivými díly. Přestože se sejdou kusy reprezentující naprosto rozdílné styly, směry, techniky a často velmi rozdílnou dobu vzniku, neznamená to, že je nelze prezentovat důstojně a přirozeně, nikoli po vzoru zažitých stereotypů. Toto je výzva, kterou rádi přijímáme!

Některým dílům totiž vyhovuje více prostoru, jiné vyniknou v intimnějším prostředí. Jiné objekty naleznete v našem ateliéru a jiné zase v dalších „pokojích“, či chodbách a zákoutích naší galerie. Je to způsob prezentace náročný, ale jsme odměněni hlavně radostí z krásy či řemesla a objevením skrytých vazeb a přirozenosti vystavených artefaktů. Radostí ze samotné možnosti být obklopen předměty, které se navíc znovu v této konstelaci již nikdy neocitnou.

­Důkazem, že jdeme správným směrem je pro nás kontakt s Vámi, našimi návštěvníky či zákazníky a hlavně vaše reakce. Vaše radost a slova uznání opět roztáčí pomyslná kola našeho „stroje“ a povzbuzují nás k dalšímu a dalšímu zvyšování laťky naší služby umění, umělcům a sběratelům. Únava je zapomenuta a pouštíme se s novým elánem a novými silami do práce!

­Dalším ukazatelem, že naše snaha není zbytečná je zvyšující se zájem médií o Arthouse Hejtmánek a aukce všeobecně. Z článků dostupných online můžete zkusit třeba následující:

http://www.artplus.cz/

http://www.webmagazin.cz/

Vyvrcholením našeho snažení posledních měsíců bude další VEČERNÍ AUKCE, na kterou vás tímto srdečně zveme. Pokud nestihnete návštěvu Arthouse Hejtmánek osobně, snad Vás potěší i zprostředkovaný vhled v podobě krátkého spotu který jsme pro Vás připravili, nebo prolistování katalogu ať už v tištěné či elektronické podobě.

Těšíme se na shledanou ve čtvrtek 30. 11. 2017 a nezapomeňte, že na aukci je třeba se nejpozději do 29. listopadu registrovat! Vstup do sálu je možný pouze s dražebním číslem.

REGISTRACE K AUKCI
Online katalog