MILAN BERÁNEK (*1936), sochař a tvůrce originálních objektů, vystavuje v bubenečské galerii Arthouse Hejtmánek od 5. 10. do 5. 11. 2017. S radostí můžeme konstatovat, že několikaměsíční mravenčí práce přinesla své ovoce. Od pátého října můžete v naší galerii navštívit jedinečnou expozici tvořenou díly tohoto “zapomenutého” umělce. Průřez sochařskou tvorbou od drobnějších plastik po asambláže je doplněn básněmi a zajímavými dobovými fotografiemi mapující autorův život. Součástí výstavy je i projekce dokumentu o umělci a byl vydán katalog se soupisem a fotodokumentací díla.

“Líbit se moje tvorba nemá a ani nechce …”

Těší nás zájem veřejnosti i médií a autorovi i všem, kteří se na přípravě této výstavy podíleli ještě jednou mnohokrát děkujeme. Věříme, že navzdory kdysi zaznamenané umělcově myšlence se vám jeho dílo líbit bude. Přáli bychom si, aby vám výstava přinesla nejméně tolik radosti a poznání, jako nám její příprava.

Přikládáme několik fotografií z vernisáže, které ještě doplníme. Asi největším překvapením večera bylo otevření části expozice, která je v podstatě rekonstrukcí autorova bývalého bytu včetně dobového nábytku. Dalším bonbonkem se stalo promítání dokumentu, který mapuje autorův život. To vše můžete až do listopadu shlédnout na vlastní oči i vy. Těšíme se na vaši návštěvu.

Otevřeno denně
5. října – 5. listopadu 2017
10.00 – 18.00
včetně sobot a nedělí
(ve státní svátek 28. 10. zavřeno)

Komentované prohlídky každé úterý od 15.00 a 17.00

O výstavě si můžete přečíst i na blogu Martina Fryče