Od pondělí 14. 5. máte možnost navštívit předaukční výstavu v sídle Arthouse Hejtmánek. Výstava bude otevřena denně od 10.00 do 18.00 (včetně sobot a nedělí) a potrvá do 30. května 2018. Ve čtvrtek 31. května od 16.00 pak proběhne aukce vystavených děl výtvarného umění, starožitností a designu přímo v prostorách přilehlé zahrady naší galerie v pražské čtvrti Bubeneč.

Opět jsme se snažili, abychom přinesli milovníkům umění a sběratelům odlišný zážitek, než bývá ve většině aukčních síní zvykem. Místo zažitého „popisného“ charakteru prezentace naše výstava nabízí možnost prohlédnout si dražené položky spíše neformálním způsobem. Instalace tedy nechává promlouvat díla nejen jako jednotlivé kusy, ale zároveň jako celek. Celek, ve kterém „staré“ doplňuje „nové“, obrazy „spoludýchají“ s nábytkem, sochami i užitým uměním.

Přestože se jako vždy sešly předměty reprezentující naprosto rozdílné styly, směry, techniky a  rozdílnou dobu vzniku, věříme, že fungují pospolu a vytvářejí synergii, která je neopakovatelná. Věříme, že je důležité mít možnost si uvědomit, že každé z děl nese i určitou informaci a příběh, který ho dovedl až do současného bodu. Díky tomu lze ocenit nejen krásu a estetiku vystavených předmětů, ale také objevit skryté vazby mezi díly samotnými a zároveň mezi časem a prostorem, ve kterém se sešly.

Z ohlasů na předchozí výstavy již také víme, že pro mnohé z vás jsou výstavy v Arthouse Hejtmánek i inspiračním zdrojem pro vybavování a úpravy vlastních interiérů a domovů. Věřte, že je to pro nás velká čest a zároveň závazek a výzva do budoucnosti.

Ať už se chystáte nakupovat v aukci, či nikoli, srdečně vás zveme na naši výstavu. Přijďte i vy načerpat radost z unikátní možnosti být obklopen předměty, které se navíc znovu v této konstelaci již nikdy neocitnou.

arthouse-zahradni-aukce-002
arthouse-zahradni-aukce-005

­

Srdečně zveme všechny milovníky umění na JARNÍ ZAHRADNÍ AUKCI již tradičně konanou v naší galerii Arthouse Hejtmánek v pražské čtvrti Bubeneč. Dražit se bude přes 200 položek, celková vyvolávací cena přesáhne 20 milionů korun. Aukce bude probíhat v prostorách malebné zahrady ve ČTVRTEK 31. května 2018 od 16 hodin.

REGISTRACE K AUKCI
Online katalog